joi, 21 aprilie 2016

Uleiurile bio si naturale pentru ten

        De la argan la nuca de cocos, uleiurile cosmetice bio si naturale sunt cu must-have-ul momentului. Asa ca m-am gandit ca v-ar placea sa descoperiti uleiul potrivit in functie de tipul de piele. Dr. Joshua Zeichner, director de cercetare cosmetice si clinice in cadrul Departamentului de Dermatologie de la Mount Sinai Medical Center va propune acest ghid.
 Uleiurile cosmetice utilizate pentru a preveni imbatranirea pielii sunt bogate in acizi grasi si antioxidanti. Acizii grasi Omega-3 sunt utilizati de catre celulele pielii pentru a face membrane sanatoase, reduc inflamatia si stimuleaza productia de colagen propriu pielii. Antioxidantii (cum ar fi vitamina E) previn deteriorarea pielii in urma expunerii la lumina si radiatii UV. Vitamina E ajuta si la mentinerea colagenului si elastinei (sporeste elasticitatea pielii prevenind aparitia ridurilor). Cele mai reprezentative uleiuri sunt: uleiul din seminte de merisoare, uleiul de in, Uleiul de camelia (ceai verde), uleiul de inca, uleiul din seminte de canepa.

Grasimile sanatoase nu sunt bune numai pentru mancat, ci si pentru hidratarea pielii. Atunci cand este aplicat pe pielea uscata, uleiul de masline poate calma iritatiile sau alergii. Uleiul de avocado este bogat in vitamine, acizi grasi si antioxidanti, in special vitamina E. Acesta repara bariera pielii si actioneaza ca un emolient natural. Uleiul de avocado are un nivel ridicat de steroli care pot calma pielea iritata. In timp ce nuca de cocos si ulei de avocado poate calma pielea iritata, ele pot cauza eruptii si trebuie evitate de catre persoanele cu tendinta acneica. Atat uleiul de nuca de cocos cat si uleiul de masline pot calma si hidrata eczeme, dar uleiul de cocos are avantajul suplimentar de a ajuta la reducerea bacteriilor pe piele. Pentru tenul uscat se recomanda uleiurile emoliente: Uleiul din germeni de grau, uleiul din samburi de caise, uleiul de migdale dulci, uleiul de macadamia, ulei din samburi de piersica.

Utilizarea unui ulei pe tenul deja gras predispus la acnee pare contraindicat, dar multe dintre uleiurile cosmetice de calitate sunt destul de usoare si nu astupa porii. Uleiul de arbore de ceai si extract din seminte de struguri au proprietati antiseptice, explicandu-se astfel utilitatea lor in tratarea acneei. Uleiul de menta a fost demonstrat ca ajuta la tratarea problemelor digestive, dar folosit pe piele are efect anti-inflamator, ajutand la reducerea rosetii. Uleiul de maces este bogat in acizi grasi esentiali si vitamina A, care poate ajuta la explicarea efectului sau asupra cicatricilor. Pentru tenurile grase si mixte sunt recomandate asa zisele „uleiuri uscate” ce intra rapid in piele, nu astupa porii iar dimineata tenul nu are exces de sebuum. Reprezentative sunt: uleiul de jojoba, uleiul din seminte de rodie, uleiul de grapefruit.

Uleiurile cosmetice bio naturale sunt alegerea perfecta pentru pielea sensibila sau iritata, deoarece acestea rareori provoaca reactii alergice. Fara ingrediente chimice pe care multi pacienti sensibili nu pot tolera, aceste uleiuri pot calma si repara pielea. Uleiul de morcovi este bogat in vitamina A beta-caroten si emolienti, care ajuta la calmarea pielii.

Puteti folosi uleiurile atat pentru hidratarea pielii cat si pentru demachiere. Va sfatuiesc sa cumparati uleiurile in sticlute mici pentru a evita rancezirea. Uleiurile cosmetice folosite zilnic pot fi pastrate la temperatura camerei, ideal ar fi sa rezervati un loc in frigider!
 Voi folositi uleiuri naturale in rutina de ingrijire a pielii? Care sunt acestea si in ce fel va sunt de folos?

Sursa imagine Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu