miercuri, 9 septembrie 2015

VIDEO Antioxidanții - Dr Călin Mărginean

Va invit la FILM pentru sanatatea dvs :)

Despre antioxidanti si importanta acestora in lupta imbatranirii si a bolilor (de inima, canceroase, diabet etc) - cu dr Calin Marginean
Ce sunt antioxidantii?
Antioxidantii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi", care se acumuleaza in organism si sunt daunatori. Specialistii considera ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli arteriale (ateroscleroza), cancer si altele. Antioxidantii vor imbunatati functia imunitara si vor reduce riscul aparitiei cancerului si infectiilor.

Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt:
- Vitamina A si carotenoidele - se gasesc in morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, rosii, varza, pepene galben, piersici si caise
- Vitamina C - se gaseste in special in citrice precum portocale si lamai, dar si in ardei gras, broccoli, legume cu frunze verzi, capsune si rosii.
- Vitamina E - va fi asimilata prin consumul de nuci si seminte, cereale integrale, legume cu frunze verzi, ulei vegetal si ulei de ficat
- Seleniu - se gaseste din belsug in usturoi.
- Fructele de padure - Aceste fructe zemoase, nu doar ca au un gust bun, dar ajuta si in lupta impotriva bolilor. Desi afinele au dimensiuni reduse, beneficiile pe care le furnizeaza pentru sanatate sunt enorme. Ele pot stimula functia cognitiva si vor consolida imunitatea.
- Anghinarea - Nu toata lumea stie, dar anghinarea are un continut ridicat de antioxidanti si ofera un aport crescut de vitamine organismului
- Strugurii si mustul - Strugurii sunt o sursa importanta de antioxidanti, in special cei de culoare inchisa. Acestia sunt bogati in flavonoide si polifenoli care contribuie la pastrarea sanatatii inimii.
- Fasolea este un aliment foarte sanatos pentru corpul uman intrucat contine nu doar fibre ci si antioxidanti. Fasolea rosie si fasolea neagra contin cea mai mare cantitate de antioxidanti.
- Betacaroten - Morcovii, portocalele, dovleacul, pepenele galben, contin beta-caroten, care ajuta organismul in productia de vitamina A si combaterea cancerului. Adaugati in dieta dvs. alimente ce contin beta-caroten
- Merele - Merele pot fi o gustare perfecta, pot satisface pofta de ceva dulce si vor oferi organismului vitamine si antioxidanti, care contribuie la mentinerea starii de sanatate. Dintre mere, cele rosii sunt cea mai buna sursa de antioxidanti.
- Cartofii - Nu trebuie sa va feriti sa consumati cartofi deoarece prin consumul acestora, organismului i se va face o favoare. Cartofii copti sunt o sursa importanta de antioxidanti, doar daca nu vor fi amestecati din plin cu unt si smantana.
- Ciocolata neagra - Ceea ce se spune despre ciocolata neagra este perfect adevarat. Ciocolata neagra contine antioxidanti puternici si poate scadea tensiunea arteriala. Cu toate acestea, nu se va face abuz de acest aliment.

Fiecare persoana este datoare fata de corpul sau, sa faca tot ce ii va sta in putere pentru a-l mentineti sanatos, iar consumul de antioxidanti poate face acest lucru.

Alimentatie sanatoasa pentru o VIATA SANATOASA: www.biorganicbubu.ro 
http://www.biorganicbubu.ro/index.php
VIZIONARE CU FOLOS !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu