marți, 9 iunie 2015

VIDEO: Longevitatea intre exceptie si regula - Dr Calin Marginean



Exista oare un secret al "tineretii fara batranete"? Oamenii isi pun de mii de ani aceasta intrebare care a devenit o sursa permanenta de meditatie, de studiu si este un mister inca neelucidat.

Cercetarile stiintifice din ultimii ani s-au materializat in produse cosmetice, aparate sofisticate si operatii estetice care reusesc sa faca oamenii sa arate cu 10-20 de ani mai tineri. Dar oare aceasta este solutia? Asta ne dorim cu adevarat? Nu este suficient sa aratam tineri si frumosi doar in exterior! Daca vei avea grija de tine, tineretea interioara a trupului si a spiritului se vor reflecta in aspectul exterior. Pielea va fi elastica si luminoasa, ridurile vor fi abia vizibile, energia si vitaliatatea ta vor fi molipsitoare! Trebuie sa faci totul pentru a fi capabil sa muncesti si sa te bucuri de viata pana la o varsta inaintata! Trebuie sa ai grija de tine din timp, preventiv, nu doar atunci cand esti deja bolnav si disperat!

Acest VIDEO Longevitatea intre exceptie si regula - Dr Calin Marginean, se adreseaza oamenilor de toate varstele dar m-as bucura daca ar trezi interesul tinerilor care acum sunt sanatosi, frumosi, dinamici si au impresia ca asa vor fi toata viata… Da, este posibil dar numai in masura in care se vor gandi si vor actiona in acest sens inca din tinerete. 



           Zestrea genetica si nivelul individual de educatie au un rol important. Presupunand ca ai primit o mostenire genetica buna nu-ti ramane decat sa te informezi si sa iei masuri ! Nu este suficient sa primim de la parinti o zestre ereditara de nota 10 daca ulterior, prin felul in care traim ne batem joc de ceea ce am mostenit. Daca mostenirea genetica este un factor care nu depinde de noi, modul in care o protejam de-a lungul vietii depinde in mare masura de noi. Corpul tau este casa sufletului tau, il primesti in dar o singura data in viata si trebuie sa-l iubesti si sa-l ingrijesti!

     Alimentatia - influenteaza decisiv longevitatea!!! Unul din secretele longevitatii este o hrana echilibrata, bazata pe alimente nutritive in stare naturala, consumul de lichide si evitarea alimentelor care ne "imbolnavesc”. 
 
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam:

- echilibrul fizic reflectat printr-o nutritie sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala

- stilul de viata, reflectat prin sport si miscare, igiena individuala, odihna si relaxare

- echilibrul psihic si mental manifestat prin bun simt, capacitate creativa, incredere in sine, curaj si dorinta de cunoastere

- factori genetici

- factori de mediu

Longevitatea este strans legata de alimentatie si stil de viata. Alimentatia naturala sau hrana vie contribuie in mod esential la refacerea sanatatii prin refacerea tesuturilor, a elasticitatii dermei, reglementarea activitatii hormonale, disparitia tesuturilor adipoase, respectiv a obezitatii, curatarea sangelui, eliminarea toxinelor. Toate aceste efecte conduc la infrumusetare si intinerire, la o micsorare a varstei biologice cu cel putin 15-20 de ani. Rezultatul este cresterea longevitatii, prin cresterea anilor de sanatate, in detrimentul anilor de boala si a suferintei.

Dezideratul nu este sa prelungim viata, sa crestem durata medie de viata ci, sa diminuam anii de suferinta, in viata pe care o traim. A ne petrece viata din spital in spital, din tratament in tratament sau imobilizati la pat, contrazice insusi principiul vietii.

Hrana vie, prin dubla calitate - preventie si vindecare - este la fel de necesara, atat pentru oamenii sanatosi, cat si pentru cei bolnavi. Obisnuinta in hranirea cu alimente denaturate, ne-a "denaturat” insasi papilele gustative prin intermediul carora nu mai putem simti savoarea si gustul fructelor si legumelor proaspete. Ne complacem de cele mai multe ori in aceasta stare, lipsindu-ne curajul si vointa de a ne hrani sanatos.

Alimentele naturale sunt un adevarat medicament, de aceasta data fara efecte secundare, care ne intaresc sistemul imunitar si ne confera mediul sanatos in care nu se pot dezvolta microorganismele. Un organism curat, curatat de reziduuri si toxine prin intermediul alimentatiei naturale, nu permite dezvoltarea agentilor patogeni, practic, nu se imbolnaveste, adica, nu se uzeaza.


Cauze care duc la scurtarea vietii.

Viata oamenilor este scurtata cand se produc devieri de la mostenirea biologica. Exact asa cum un motor de la o masina se poate strica daca nu este intretinut bine sau este folosit in mod abuziv, tot asa corpul nostru se deterioreaza daca in plan fizic nu ne mentinem sanatatea printr-o alimentatie naturala si echilibrata, sau daca in plan mental nu ne manifestam printr-o atitudine si o gandire pozitiva.

Practicile improprii vietii lasa omul secatuit, fara energie si facultati mentale. Abuzurile putem spune ca incep inca inainte de conceptie, corpul mamei fiind, de cele mai multe ori, pline de toxine, la care se adauga faptul ca un procent semnificativ dintre mame nu isi alapteaza copiii. Dupa nastere, copiilor li se administreaza tot felul de formule de lapte praf si, ulterior, de formule alimentare denaturate.

De asemenea, parintii recurg la o medicatie excesiva si gratuita in afectiuni simple, administrand nou-nascutilor si pre-scolarilor antibiotice, care afecteaza imunitatea acestora. A trai sanatos este un elixir al vietii si orice act care este impotriva vietii cauzeaza probleme de sanatate si scurteaza viata. Practic, orice afecteaza sanatatea, la nivel holistic, scurteaza viata omului.

Intre factorii ce dauneaza longevitatii, alaturi de o nutritie nesanatoasa, regasim cauzele genetice, medicamentele, stresul etc. Dr. Aubrey de Grey Presedintele Fundatiei Methuselah, a identificat 7 cauze majore ale imbatranirii

1.  pierderea de celule - care cauzeaza deteriorarea organelor respective

2.  acumularea de celule - cauza fiind nivelul ridicat de toxicitate

3.  mutatiile la nivel celular - cancerul fiind una din consecinte

4.  mutatiile la nivel de mitocondrii, la nivel de ADN

5.  uzura la nivel intercelular - acumularea de toxine, de molecule nedigerabile, cauza a numeroaselor boli: Alzeihmer, ateroscleroza

6.  uzura la nivel extracelular - acumularea de toxine extracelular proteinele extracelulare -

7.  pierderea elasticitatii tesuturilor.


Dupa cum se observa, toate aceste cauze sunt strans legate de alimentatie. Alimentatia este marea deviere de la legile naturii - majoritatea oamenilor mananca multe grasimi, multe substante chimice de sinteza, produse modificate genetic, produse fast-food foarte sarate, zahar rafinat, alimente care, an dupa an, contribuie la deteriorarea organismului, la uzura acestuia si la aparitia asa numitor boli ale batranetii care afecteaza foarte multe persoane, compromitand serios calitatea vietii acestora.

De exemplu, peste 50% dintre americanii in etate de peste 65 de ani au osteoartrite la cel putin un picior si peste 50% din cei de peste 50 de ani au osteoporoza. De asemenea, bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, sunt frecvente la persoanele de peste 50 de ani. Peste 4 milioane de americani au boala Alzeimer, cea mai comuna cauza a dementei la persoanele varstnice.

Majoritatea institutelor de cercetare in domeniul longevitatii si al sanatatii aloca fonduri impresionante pentru intelegerea factorilor care afecteaza longevitatea si pentru identificarea mijloacelor de imbunatatire a conditiilor vietii.

Premisa de la care se pleaca este identificarea de metode de diagnosticare care sa asigure determinarea timpurie a bolilor - o non-solutie avand in vedere ca se axeaza pe un efect, si anume boala - mergand pana la incurajarea oamenilor de a face alegeri sanatoase privind alimentatia si stilul de viata - cauze majore ale sanatatii.

Medicamentele amelioreaza bolile dar nu le vindeca, vindecarea realizandu-se doar la nivel de simptome dar nu actioneaza la nivel cauzal. In plus efectele secundare nocive ale medicamentelor le recomanda ca "adevarate otravuri” pentru organism, conducand la uzarea mai rapida a acestuia.

Ceea ce consideram a fi important nu este sa traim mai mult in suferinta si boala, ci sa traim sanatosi si activi.
http://www.biorganicbubu.ro/index.php
 
SURSA: AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu