marți, 31 martie 2015

Video "Toxic alimentatia moderna" Doctor Mencinicopschi

“Procesul de a manca, reprezinta poate cel mai intim contact pe care il avem cu lumea noastra; este un proces in cadrul caruia ceea ce mancam devine parte din trupul nostru.” T. Colin Campbell

Este binecunoscuta vorba “Esti ceea ce mananci”. Este ingrijorator ca in loc de o rosie bine coapta, aromata si zemoasa ajungi sa mananci un produs vegetal de culoare rosie dar fara nici un gust, ca in loc de cereale si legume asa cum le-a lasat natura consumam produse modificate genetic (porumbul, soia, rosiile, orezul, cartoful, mazarea si rapita se “bucura” cel mai des de modificarea genetica fara etichetare prealabila care sa ateste acest lucru).

De ce mancam ceea ce mancam?
Iata o intrebare buna. De unde am dobandit actualele noastre obiceiuri alimentare? Originea acestor obiceiuri este in familie. Cand eram copii si nu eram in stare sa ne procuram singuri hrana, parintii (familia) au fost cei care ne-au hranit si mai mult, ne-au invatat ce sa mancam. Pe masura ce crestem, ceea ce mancam este influentat de anturaj, de publicitatea la diverse produse, de recomandari din partea anumitor persoane si de oferta pietei. Observam deci ca informatiile pe care le detinem referitor la nutritie sunt superficiale si subiective, influentate in mare masura de traditie si moda.

 
Noi va propunem o alimentatie sanatoasa, pentru ca suntem parinti si ... NE PASA. Tocmai din acest motiv magazinul bio online www.biorganicbubu.ro ofera consiliere personalizata - colaboram cu Nutritionist Naturopat Renata Mihalache, va sfatuim sa alegeti produse constient, sa cititi etichetele produselor pe care le achizitionati si sa nu va "temeti" sa puneti intrebari.

Stiati ca ... Alimentele si bauturile bio sunt produse din ingrediente provenite din agricultura ecologica, fara a contine ingrediente de sinteza, conservanti sau coloranti artificiali? 

Cu siguranta la un moment dat multi dintre doritorii unui mod de viata sanatos isi pun intrebarea: cum se deosebesc produsele bio de cele obisnuite? Raspunsul este simplu: ajunge sa citesti eticheta si sa vezi cate substante sintetice sunt trecute. Produsele alimentare BIO nu trebuie sa contina: E-uri, coloranti alimentari artificiali, potentiatori de gust, arome artificiale. Daca gasesti doar unul dintre substantele amintite mai sus atunci e clar, produsul nu e ecologic! Si nu te lua dupa ambalajele pe care scrie cu majuscule BIO. In schimb vezi produsele care au emblema AE - agricultura ecologica Romania, sau sigla europeana (frunza). 

Cine stabileste standardele de certificare organica pentru mancare si produse agricole? In Uniunea Europeana, standardele produselor agricole bio sunt stabilite prin lege si este interzisa utilizarea abuziva a cuvintelor: „organic”, „bio” sau „ecologic”. Pentru produsele certificate bio au fost stabilite sigle distincte, usor de recunoscut de catre consumatori.

Vizionare placuta si sanatate maxima !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu