joi, 29 august 2013

Cum ne ingrijim zona intima ?!

Vedem articole despre igiena dentara, despre igiena urechii, a picioarelor etc, insa nu si despre igiena intima. Subiectul pare sa fie unul tabu. Zona intima are nevoie de ingrijire speciala, fiind deosebit de sensibila, si nu trebuie neglijata. 


Cu ce ne spalam ?
Este adaptat gelul de dus nevoilor zonei intime? Nu. Intrucat are efect de uscare. Totusi, daca sunteti sanatoase si nu suferiti de vreo afectiune anume, atunci puteti folosi gelul de dus cu conditia sa fie unul hidratant. In schimb, daca suferiti de infectii repetate, daca sunteti dupa menopauza sau dupa o nastere, gelurile de dus obisnuite va vor inrautati starea.

Alegerea sanatoasa: 
Sapun de Alep cu lavanda pentru igiena intima, 100 g
http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_product=519&controller=product
Baza sapunului de Alep cu lavanda este reprezentata de procentul foarte ridicat de ulei de masline combinat cu ulei de dafin 4% si esenta de ulei rafinat de lavanda 1,5%. Parfumul este extras din floare de lavanda. Sapunul de Alep cu lavanda este bland cu pielea, are un efect relaxant, este anti-inflamator, este dezinfectant. Dupa folosirea sapunului parfumul proaspat de ulei de lavanda ramane pe piele. Avand un PH perfect neutru si datorita proprietatilor antiinflamatorii si antibacteriene este recomandat in special pentru igiena intima
  

Igiena in timpul menstruatiei
Multe dintre noi se intreaba daca trebuie sa adopte masuri speciale in zilele delicate. Specialistii sustin ca nu, dusul de dimineata si cel de seara sunt de ajuns. Ce este insa important este schimbarea tamponului sau absorbantului o data la 4 ore cel mult. Chiar daca acesta nu si-a epuizat capacitatea de absorbtie. Sangele este mediul ideal pentru proliferarea bacteriilor.

Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne si scutecele de copii, conventionale, precum si cateva marci "asa zise naturale", folosesc poliacrilat pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor. Materialele super absorbante sunt imprastiate intr-un strat moale sau sunt incorporate intr-un strat air-laid comprimat care contine fibra moale, latex, adezivi acrilici si alte tipuri de adezivi. In afara de aspectele privind impactul asupra mediului, s-au realizat studii care indica faptul ca vaporii eliberati de particulele saturate din poliacrilat super absorbant cauzeaza iritarea pielii, iar in cazul bebelusilor pot contribui la declansarea astmului.

Alegerea sanatoasa: produse de igiena intima organice
Natracare si Masmi NU folosesc poliacrilat, ci un material biodegradabil si non alergic fabricat din amidon.  http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_category=43&controller=category

De ce absorbante organice si nu absorbante obisnuite? Pentru ca absorbantele obisnuite: - Contin azbest, care are rolul de a prelungi menstruatia
- Sunt albite cu clor, clorul genereaza dioxina, care prezinta in ridicat risc cancerigen
- Contin gelul care contine periculoasa bacterie Candida Albicans

Ce este IAF si cum ne putem proteja?
IAF (Infectia Alergica la Femei) este o afectiune persistenta care nu rapunde la tratamentele conventionale pentru candidoza. Simptomele pot fi similare celor ale candidozei, dar spre deosebire de aceasta, nu este o infectie fungica. Simptomele pot fi: arsuri, usturimi, mancarimi, scurgeri albe. Ea este generata de o reactie, deseori datorata contactului pielii cu materiale sintetice sau cu chimicalele aflate in majoritatea produselor pentru igiena intima obisnuite. Aceste simptome pot fi ameliorate si, pe termen lung, rezolvate prin folosirea exclusiva a produselor pt igiena intima, gen Natracare si Masmi.

Intregul continut al site-ului www.biorganicbubu.ro este proprietatea Danucol SRL-D si a furnizorilor sai, fiind aparat de Legea nr 8/1996 (legea pentru protectia drepturilor de autor). Folosirea fara acordul in scris al societatii Danucol SRL-D, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu