sâmbătă, 15 iunie 2013

Piatra de alaun - deodorantul naturii !

O gasim in magazinele bio sub forma unui stick sau roll-on, nu prezinta miros si nici nu exceleaza la capitolul culori stridente pentru a atrage atentia cumparatoarei.

Insa, are un pret convenabil, ne tine o perioada mare de timp, nu modifica pH-ul natural al pielii, nu contine parfum, care ar putea irita pielea si, mai presus de toate, impiedica aparitia transpiratiei, problema numarul 1 pe timp de vara.


In continuare, va prezint 3 argumente pentru care ar trebui sa incepeti sa folositi piatra de alaun in defavoarea produselor autohtone antiperspirante de pe piata:

Calmeaza iritatiile si cicatrizeaza ranile
Piatra de alaun este un hemostatic natural care opreste sangerarea si contractia vaselor de sange. Astfel, este extrem de indicata folosirea acesteia in caz de mici accidente, cum sunt arsurile capatate in timpul gatitului, dupa epilare sau pe oricare alta rana, cu singura conditie sa spalam bine zona afectata inainte de aplicare. De asemenea, poate fi folosita si de catre barbati, dupa barbierit, avand un rol calmant asupra pielii si potolind senzatia de uscaciune si furnicaturi specifica dupa rasul cu lama.

Are efect antibacterian – piatra de alaun are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor, responsabile de aparitia mirosului neplacut de transpiratie. Prin urmare, nu mascheaza mirosurile, ci le previne inca din stadii incipiente.

Piatra de alaun nu contine chimicale riscante pentru sanatate
Spre deosebire de produsele clasice pe baza de saruri de aluminiu, piatra de alaun are in compozitie o forma stabila de aluminiu, care este complet inert si nu are niciun efect advers asupra pielii sau organelor interne, fiind usor de indepartat prin transpiratie sau dus, si totusi extrem de eficient impotriva sudorii, prin efectul sau astringent asupra porilor.


In plus, piatra de alaun nu contine parfum, conservanti, alcool sau coloranti, astfel ca pielea nu este agresata de substante chimice care ar putea avea efecte adverse daca sunt utilizate pe o perioada lunga de timp.

Ce spui, ai renunţa la parfumatul tau antiperspirant pentru un test cu piatra de alaun? Eu am facut-o si pot spune ca nu am nici o urma de regret. Rezultatele sunt excelente iar buzunarul meu rasufla usurat! (CSID)


35 lei Deodorant stick piatra de alaun (potassium alum), 100 g
http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_product=364&controller=product
Piatra de alun este o sare, care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb si inodor. Se poate gasi in comert sub forma de piatra bruta sau sub forma de bucata taiata si slefuita, mai ergonomica. Piatra de alaun este un mineral cu rol astringent si antibacterian. Datorita proprietatii antibacteriene, alaunul este folosit in special ca deodorant. Pelicula formata de piatra de alaun la suprafata pielii nu permite dezvolatarea bacteriilor care produc mirosul de transpiratie.
Piatra de alaun are multiple avantaje:
-         antiseptica: inhiba dezvoltarea bacteriilor si a mirosurilor urate ce le sunt asociate
-         astringenta: strange porii pielii si reduce transpiratia fara sa o blocheze
-         hipoalergica: prezinta un risc alergic redus, fiind foarte buna pentru pielea sensibila
-         economica: o bucata de piatra se foloseste foarte putin si poate sa tina cativa ani
-         naturala: este o piatra naturala, fara parfum, conservanti, aditivi, coloranti sau alcool
-         hemostatica: opreste sangerarile, mai ales in cazul micilor taieturi
Stiati ca: Piatra de alaun este 100% naturala si provine din minele de alaun din Siria sau din zacamintele de suprafata. Roca poate fi gasita in Egipt, Bohemia si Saxa sau in solurile vulcanice din Naples, Grecia si Guadalupe.

55 lei Deodorant organic cu ierburi si alaun, 50 ml
http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_product=996&controller=product
Deodorantul calmant cu salvie baltica si minerale naturale reduce mirosurile neplacute fara sa astupe porii si confera prospetime pentru intreaga zi. Formula antibacteriana si calmanta. Se absoarbe rapid, nu lasa urme pe haine. Salvia reduce mirosurile neplacute si are efect antibacterian. Piatra de alaun (Potassium alum) este un mineral natural, antibacterian, inhiba dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru producerea mirosului de transpiratie.
Produsele cosmetice bio Madara sunt create fara parfumuri sintetice, fara conservanti sintetici, fara uleiuri minerale, fara propylene glycol sau alte ingrediente sintetice. Prin Madara alegi produse cosmetice care au grija atat de frumusetea cat si de sanatatea ta!
Ingrediente: Aqua Glycerin Potassium Alum Rosa Damascena Calendula Officinalis Chamomilla Recutita Salvia Officinalis Mentha Piperiata (Extract) Aroma Limonene Linalool Geraniol Chondrus crispus
 
Intregul continut al site-ului www.biorganicbubu.ro este proprietatea Danucol SRL-D si a furnizorilor sai, fiind aparat de Legea nr 8/1996 (legea pentru protectia drepturilor de autor). Folosirea fara acordul in scris al societatii Danucol SRL-D, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu