joi, 21 aprilie 2016

Uleiurile bio si naturale pentru ten

        De la argan la nuca de cocos, uleiurile cosmetice bio si naturale sunt cu must-have-ul momentului. Asa ca m-am gandit ca v-ar placea sa descoperiti uleiul potrivit in functie de tipul de piele. Dr. Joshua Zeichner, director de cercetare cosmetice si clinice in cadrul Departamentului de Dermatologie de la Mount Sinai Medical Center va propune acest ghid.
 Uleiurile cosmetice utilizate pentru a preveni imbatranirea pielii sunt bogate in acizi grasi si antioxidanti. Acizii grasi Omega-3 sunt utilizati de catre celulele pielii pentru a face membrane sanatoase, reduc inflamatia si stimuleaza productia de colagen propriu pielii. Antioxidantii (cum ar fi vitamina E) previn deteriorarea pielii in urma expunerii la lumina si radiatii UV. Vitamina E ajuta si la mentinerea colagenului si elastinei (sporeste elasticitatea pielii prevenind aparitia ridurilor). Cele mai reprezentative uleiuri sunt: uleiul din seminte de merisoare, uleiul de in, Uleiul de camelia (ceai verde), uleiul de inca, uleiul din seminte de canepa.

Grasimile sanatoase nu sunt bune numai pentru mancat, ci si pentru hidratarea pielii. Atunci cand este aplicat pe pielea uscata, uleiul de masline poate calma iritatiile sau alergii. Uleiul de avocado este bogat in vitamine, acizi grasi si antioxidanti, in special vitamina E. Acesta repara bariera pielii si actioneaza ca un emolient natural. Uleiul de avocado are un nivel ridicat de steroli care pot calma pielea iritata. In timp ce nuca de cocos si ulei de avocado poate calma pielea iritata, ele pot cauza eruptii si trebuie evitate de catre persoanele cu tendinta acneica. Atat uleiul de nuca de cocos cat si uleiul de masline pot calma si hidrata eczeme, dar uleiul de cocos are avantajul suplimentar de a ajuta la reducerea bacteriilor pe piele. Pentru tenul uscat se recomanda uleiurile emoliente: Uleiul din germeni de grau, uleiul din samburi de caise, uleiul de migdale dulci, uleiul de macadamia, ulei din samburi de piersica.

Utilizarea unui ulei pe tenul deja gras predispus la acnee pare contraindicat, dar multe dintre uleiurile cosmetice de calitate sunt destul de usoare si nu astupa porii. Uleiul de arbore de ceai si extract din seminte de struguri au proprietati antiseptice, explicandu-se astfel utilitatea lor in tratarea acneei. Uleiul de menta a fost demonstrat ca ajuta la tratarea problemelor digestive, dar folosit pe piele are efect anti-inflamator, ajutand la reducerea rosetii. Uleiul de maces este bogat in acizi grasi esentiali si vitamina A, care poate ajuta la explicarea efectului sau asupra cicatricilor. Pentru tenurile grase si mixte sunt recomandate asa zisele „uleiuri uscate” ce intra rapid in piele, nu astupa porii iar dimineata tenul nu are exces de sebuum. Reprezentative sunt: uleiul de jojoba, uleiul din seminte de rodie, uleiul de grapefruit.

Uleiurile cosmetice bio naturale sunt alegerea perfecta pentru pielea sensibila sau iritata, deoarece acestea rareori provoaca reactii alergice. Fara ingrediente chimice pe care multi pacienti sensibili nu pot tolera, aceste uleiuri pot calma si repara pielea. Uleiul de morcovi este bogat in vitamina A beta-caroten si emolienti, care ajuta la calmarea pielii.

Puteti folosi uleiurile atat pentru hidratarea pielii cat si pentru demachiere. Va sfatuiesc sa cumparati uleiurile in sticlute mici pentru a evita rancezirea. Uleiurile cosmetice folosite zilnic pot fi pastrate la temperatura camerei, ideal ar fi sa rezervati un loc in frigider!
 Voi folositi uleiuri naturale in rutina de ingrijire a pielii? Care sunt acestea si in ce fel va sunt de folos?

Sursa imagine Aici

vineri, 1 aprilie 2016

Benecos produse bio makeup natural!


Pana acum cosmeticele si fardurile naturale au prezentat un interes scazut datorita eficientei reduse si a preturilor mari. Noua linie de produse de machiaj naturale Benecos Natural Cosmetic: creioane de ochi, creioane de buze, fard de pleoape, fond de ten natural, ruj de buze organic si rujuri 100% naturale ofera calitatea germana la cel mai bun pret. Benecos garanteaza calitatea fardurilor minerale si eficienta acestor produse de machiaj 100% naturale fara parabeni si alte substante chimice care sa iti afecteze sanatatea tenului si a pielii tale. Benecos, un brand german, o atitudine si o abordare non conformista a ultimelor trenduri in materie de machiaj bio si mineral. Ultimul trend in materie de make up este machiajul mineral, acum in Romania, prin intermediul unuia din cele mai mari branduri de make-up din Germania. Design-ul, calitatea si preturile accesibile fac diferenta pe acest brand in categorie. Mixul de culori, paleta variata de produse - fond de ten, farduri, rujuri, oje, pudre, creioane dermatograf, etc, lansarile multiple de produse si abordare trendurilor 2013 in materie de culoare, aduce un mare punct de diferentiere pe brandul german Benecos. O gama variata de produse de makeup mineral si natural pe care te invitam sa o descoperi. 

Lacuri de unghii / Oja naturala in culori atractive
Stiati ca … Formaldehida este un compus chimic cu actiune antibacteriana ce este utilizat ca dezinfectant si conservant? Formaldehida se regaseste in oja, rimeluri, sapunuri, creme antiage, deodorante dar si in componenta dezinfectantilor, vopselelor, adezivilor, etc. Formaldehida a fost clasificata de catre Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului ca fiind cancerigena pentru om. Acest ingredient este folosit in lacurile de unghii deoarece ajuta oja sa adere mai bine pe suprafata naturala a unghiei. Expunerea repetata la acest compus creste posibilitatea de a dezvolta anumite tipuri de cancer si poate cauza reactii alergice, iritatii.

Ftalatii (phthalates) se gasesc in parfumuri, lacuri de unghii, tratamente pentru unghii, rujuri, glossuri, farduri de pleoape si de obraz, demachiante, fixativ, etc. Ftalatii sunt ingrediente chimice care se folosesc in calitate de plastifianti in multe domenii: productia de materiale plastice, produse farmaceutice, jucarii si cosmetice. Ftalatii cei mai folositi in produsele cosmetice sunt: dibutyl phthalate (DBP) si diethyl phthalate (DEP). Ftalatii sunt utilizati pentru a mari puterea de penetrare a produselor in piele si pentru a creste rezistenta stratului de oja aplicat. Studiile au demonstrat toxicitatea acestor ingrediente in special asupra femeilor gravide si a sistemului reproducator barbatesc. Ftalatii sunt considerati vinovati de dezvoltarea anormala a organelor sexuale masculine in timpul vietii uterine a fatului si sunt asociati cu cresterea cazurilor de infertilitate masculina. Cercetatorii sustin ca exista o legatura intre ftalati si diabet.

Toluenul este o hidrocarbura aromatica lichida, incolora, inflamabila si este folosit ca solvent in multe produse, inclusiv in lacurile de unghii. Toluenul permite ca lacul de unghii sa se aplice uniform pe unghie. Posibile efecte adverse: eczeme, tulburari cardiovasculare, somnolenta, pierderea cunostintei, senzatie de arsura la nivelul globilor oculari, manifestari hematologice, afectiuni ale sistemului nervos, etc
 

Usor de aplicat si cu o stralucire puternica, oja naturala din gama Happy Nails Benecos reprezinta o combinatie deosebita a calitatii cosmetice adecvate celor mai inalte standarde si trenduri. Lacurile de unghii naturale Benecos sunt rezistente, confera unghiilor o culoare intensa si durabila, au un timp de uscare extrem de rapid. Oja naturala Benecos se aplica usor, uniform si nu lasa dungi inestetice. Paleta de culori naturale Benecos este foarte bogata si diversificata. Persistenta si uscare rapida pentru unghii impecabile timp indelungat. Benecos are o oferta variata de oja naturala in culori remarcabile, la moda, produse de o calitate deosebita, certificate BDIH, ce reprezinta ultimul trend in materie de culoare si ingrediente. Produsele naturale Benecos sunt produse cosmetice ce nu contin ingrediente toxice. Oje naturale: culori fermecatoare, culori care rezista si unghii sanatoase. Ai de unde alege dintr-o gama foarte variata de nuante.
Surse: aici, aici