marți, 21 mai 2013

Bronz sau pete solare? Atentie la efectele nocive ale soarelui!

Un sejur relaxant la malul marii ne poate lasa drept amintire nu doar un bronz frumos si natural, ci si diverse pete pigmentare, total inestetice. De cele mai multe ori, acestea nu prezinta nici un risc pentru sanatate, insa cu siguranta o coloratie neuniforma nu este tocmai ce ne dorim, mai ales pe timp de vara! Uneori trec neobservate pentru ca nu determina complicatii medicale, insa de cele mai multe ori deranjeaza din pricina aspectului inestetic pe care il genereaza. Petele solare, sub toate formele, apar, asa cum le spune si numele, in urma expunerii la soare fara protectie.


Indiferent ca vorbim despre persoane care au pielea alba sau mai inchisa, de persoane care desfasoara tot felul de activitati in aer liber ori adora sa se bronzeze pe plaja sau la solar, exista un risc de aparitie a petelor sau de accentuare a celor deja existente. 

Acestea sunt, de fapt, leziuni pigmentare, pricinuite de o acumulare de melanina pe anumite zone, acolo unde pielea a fost iritata sub influenta razelor UV. Melanina este pigmentul care da culoare pielii si care ne protejeaza de arsurile solare. Pe acest principiu se obtine, de altfel, bronzul pe care cu toate ni-l dorim pe timp de vara. Doar ca atunci cand nu exista cumpatare, pielea este agresata mai mult decat poate suporta, rezultatul fiind aparitia acestor pete asemanatoare pistruilor, localizate de obicei pe fata, decolteu, brate, maini, umeri si spate.

Pentru prevenirea aparitiei petelor solare se recomanda utlizarea frecventa a cremelor cu protectie UVA si UVB si expunerea la soare cu moderatie. Cremele impotriva soarelui ajuta la protejarea de razele ultraviolete, care pot duce la o imbatranire prematura a pielii sau chiar la cancer. Ele trebuie alese cu multa grija, altfel putand face mai mult rau decat bine, scrie 7sur7.be.

Crema impotriva razelor solare nu se foloseste de la un sezon la altul. Valabilitatea este primordiala pentru o protectie optima. in plus, un flacon deschis este mai sensibil la bacterii, conservantilor scazandu-le eficienta odata cu trecerea timpului. O alta greseala care se face la aplicarea cremei impotriva soarelui este ca se se pune doar dimineata. La expunerea la soare, este bine ca operatiunea sa se repete in medie din doua in doua ore. La contactul cu apa sau la transpiratie, efectul agentilor activi din lotiune trece mai repede, asa incat se recomanda repetarea operatiunii.

Oamenii au in general prea multa incredere in indicatia ‘rezistent la apa’. La mare sau la piscina, protectia solara rezistenta la apa este indispensabila. La iesirea din apa, gradul de protectie scade totusi, crema fiind eficienta intre 40 si 80 de minute. Ca atare, trebuie intinsa din nou crema pe piele.

Majoritatea utilizatorilor de crema impotriva soarelui o folosesc doar in zilele insorite, dar cerul acoperit poate insela. Razele UVA pot traversa stratul de nori si reflecta in sticla, nisip sau apa. Se recomanda prin urmare folosirea cremei in fiecare zi.


Lotiune cu levantica de copii pentru protectie solara SPF 25, 81% organica, 150 ml  
http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_product=716&controller=product
Lotiune rezistenta la apa, nongrasa, pentru copii, cu aloe vera, floare de colt, soc si levantica organica. Aceasta lotiune este foarte potrivita pentru pielea sensibila avand 81% ingrediente certificate organic. Protectie naturala UVA si UVB. Lotiunea este bogata in antioxidanti cu rol in protectia celulara. Levantica are proprietate de a calma pielea sensibila. Este rezistenta la apa pentru a reduce riscul pierderii protectiei dupa inot

Mod de folosire: se aplica cu o jumatate de ora inainte de expunere. Se reaplica frecvent, mai ales dupa inot sau transpiratie excesiva. Limitati expunerea la soare si acoperiti zonele expuse. Evitati soarele intre orele 11 si 15.

Ingrediente: aloe vera*, ulei de masline*, ulei de palmier*, ulei de floarea soarelui*, metoxicinnamate isoamil (filtru UV din acizi esterici de scortisoara), infuzie de flori de soc*, glucozida cetearil, dioxid de titan (filtru UV mineral), stearat gliceril, ceara de albine*, ulei de avocado*, ulei de levantica*, extract de floare de colt, rasina de mir, rozmarin, fenoxietanol, etilexilgliceril, acid citric, lianool *crescute si produse organic, certificat de Soil Association 


De ce cosmetice organice si nu cosmetice obisnuite?
Cosmeticele organice: NU contin parabeni, SLS si sunt facute doar din produse organice si naturale (plante si fructe)
Cosmeticele neorganice contin:
-         DMDM hydantoin si imidanzolidinyl urea: substante care se gasesc in produsele cosmetice si provoaca reactii toxice.
-         Parfum si coloranti: afecteaza sistemul nervos si pot provoca reactii alergice si cancer
-         Methylchloroisothiazolinone si methylisothiazolinone: compusi chimici extrem de toxici, pot cauza alergii si probleme ale sistemului nervos.
-         Parabeni: conservanti chimici prezenti in majoritatea produselor cosmetice, pot cauza dezechilibrari hormonale.
-         Triclosan si triclocarban: substante antibacteriene ce pot cauza probleme cu glanda tiroida, insa afecteaza si mediul inconjurator.
-         Trietanolamina (TEA), poate cauza alergii si intoxicatii. Iar lista poate continua

Stiati ca .... daca sunt aplicate corect, lotiunile solare:
SPF 15 ofera protectie 93% impotriva razelor solare UVB
SPF 25 ofera protectie 96% Impotriva razelor solare UVB
SPF 30 ofera protectie 97% impotriva razelor solare UVB
SPF 50 ofera protectie 98% impotriva razelor solare UVB
SPF 100 ofera protectie 99% impotriva razelor solare UVB
In concluzie, este important sa aplicati crema cu regularitate, cel putin din 2 in 2 ore.

Pentru mai multe produse de inot si plaja dar si lotiuni de protectie solara puteti accesa linkul urmator http://www.biorganicbubu.ro/index.php?id_category=83&controller=category

Intregul continut al site-ului www.biorganicbubu.ro este proprietatea Danucol SRL-D si a furnizorilor sai, fiind aparat de Legea nr 8/1996 (legea pentru protectia drepturilor de autor). Folosirea fara acordul in scris al societatii Danucol SRL-D, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu