marți, 19 februarie 2013

Ingredientele din cosmetice sub lupa. Spune NU chimicalelor din cosmetice !!! Spune DA biocosmeticelor !!! (partea a 2-a)

Nu o spunem noi, o spun cercetatorii din diverse colturi ale lumii. Grupul de Activitati pentru Mediu, o organizatie de control din SUA, estimeaza ca doar 11% din cele aproximativ 10.500 de ingrediente obisnuite ale  produselor de ingrijire personala au fost testate. Imaginati-va o mama care isi imbaiaza copilul intr-o baie cu spuma. Copiilor le place sa se balaceasca printre balonase de sapun, asa ca o baie cu spuma este modalitatea ideala pentru a incuraja copilul sa faca baie. Dar cate mame sunt constiente de faptul ca spumantul de baie contine dietanolamina, trietanolamina si monoetanolamina. Aceste trei substante cand se combina cu nitriti produce nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamina), o substanta foarte cancerigena, care afecteaza in mod special rinichii si care este foarte usor absorbita de catre piele, mai ales de catre pielea sensibila a copiilor.
Potrivit unui studiu realizat in 2012 de cercetatorii companiei Biosen, din Marea Britanie, femeile folosesc, in medie, 13 produse cosmetice zilnic. Toate aceste produse contin in total peste 515 substante chimice. Cele mai "bogate" in chimicale sunt parfumurile. Acestea sunt realizate dintr-un cocktail de peste 250 de ingrediente, potrivit studiului, unele ajungand chiar si pana la 400 de ingrediente. Rujul contine aproximativ 33 de ingrediente, lotiunea de corp 32, mascara 29, iar cea mai "curata" gama de produse, crema de maini, contine in medie 11 ingrediente.
          Sursa Foto
"Infrumusetarea s-a schimbat radical in ultimii ani. Noile produse minune contin tot mai multe chimicale pentru a avea rezultate mai bune, ceea ce inseamna ca femeile sunt supuse unui risc care creste constant", a declarat Charlotte Smith, reprezentant Biosen.
In plus, produsele cosmetice contin si substante chimice care duc la dependenta. Daca nu le mai folositi, pielea devine iritata si mai uscata decat inainte de folosire. Fabricantii de produse cosmetice se asigura asfel ca veti  folosi produsele lor toata viata.
Pentru tot mai multe persoane, biocosmetica pare sa fie raspunsul: o "cosmetica vie", dupa traducerea libera promovata de adeptii miscarii, traducere venita de la sensul cuvantului "bios" din limba greaca - "viata". Este acea cosmetica bazata exclusiv pe ingrediente naturale, obtinute prin procedee mecanice.
Biocosmeticele au in componenta ingrediente de provenienta vegetala, substante extrase din flori, radacini de plante sau din fructe care nu au fost tratate chimic ori de provenienta animala, cum ar fi mierea de albine. Conservantii si parfumurile sunt inlocuite cu uleiurile vegetale si eterice. Biocosmeticele cu ingrediente de provenienta animala sunt destinate mai ales tenului matur.
Cosmeticele si produsele de ingrijire trebuie sa respecte anumite standarde si sa aiba o certificare de specialitate pentru a fi numite organice. Astfel, plantele din care se extrag uleiurile si esentele utilizate intr-un produs cosmetic organic sunt cultivate pe terenuri unde nu se folosesc pesticide.
O cosmetica naturala am invatat, intr-un fel, de la bunicile noastre: sa ne spalam pe cap cu infuzie din frunze de nuc sau urzica, sa ne facem "masti" pentru par cu ou si miere, sa ne dam cu lapte sau iaurt pe piele ca sa fie hidratata, sa ne spalam cu ceai de patlagina sau musetel pe fata pentru curatenia tenului si lista poate continua.
Cel mai important este sa ne documentam foarte bine cu privire la substantele cu care ne tratam corpul si sa ne transaformam din cumparatori ignoranti, in cumparatori bine-documentati. De asemenea este foarte important sa ne cunoastem caracteristicile specifice ale pielii si sa folosim exact acele produse care ni se potrivesc.

Am citit aiciaiciaici si aici

Intregul continut al site-ului www.biorganicbubu.ro este proprietatea Danucol SRL-D si a furnizorilor sai, fiind aparat de Legea nr 8/1996 (legea pentru protectia drepturilor de autor).Folosirea fara acordul in scris al societatii Danucol SRL-D, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu