marți, 19 februarie 2013

Ingredientele din cosmetice sub lupa. Spune NU chimicalelor din cosmetice !!! Spune DA biocosmeticelor !!! (partea a 2-a)

Nu o spunem noi, o spun cercetatorii din diverse colturi ale lumii. Grupul de Activitati pentru Mediu, o organizatie de control din SUA, estimeaza ca doar 11% din cele aproximativ 10.500 de ingrediente obisnuite ale  produselor de ingrijire personala au fost testate. Imaginati-va o mama care isi imbaiaza copilul intr-o baie cu spuma. Copiilor le place sa se balaceasca printre balonase de sapun, asa ca o baie cu spuma este modalitatea ideala pentru a incuraja copilul sa faca baie. Dar cate mame sunt constiente de faptul ca spumantul de baie contine dietanolamina, trietanolamina si monoetanolamina. Aceste trei substante cand se combina cu nitriti produce nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamina), o substanta foarte cancerigena, care afecteaza in mod special rinichii si care este foarte usor absorbita de catre piele, mai ales de catre pielea sensibila a copiilor.
Potrivit unui studiu realizat in 2012 de cercetatorii companiei Biosen, din Marea Britanie, femeile folosesc, in medie, 13 produse cosmetice zilnic. Toate aceste produse contin in total peste 515 substante chimice. Cele mai "bogate" in chimicale sunt parfumurile. Acestea sunt realizate dintr-un cocktail de peste 250 de ingrediente, potrivit studiului, unele ajungand chiar si pana la 400 de ingrediente. Rujul contine aproximativ 33 de ingrediente, lotiunea de corp 32, mascara 29, iar cea mai "curata" gama de produse, crema de maini, contine in medie 11 ingrediente.
          Sursa Foto
"Infrumusetarea s-a schimbat radical in ultimii ani. Noile produse minune contin tot mai multe chimicale pentru a avea rezultate mai bune, ceea ce inseamna ca femeile sunt supuse unui risc care creste constant", a declarat Charlotte Smith, reprezentant Biosen.
In plus, produsele cosmetice contin si substante chimice care duc la dependenta. Daca nu le mai folositi, pielea devine iritata si mai uscata decat inainte de folosire. Fabricantii de produse cosmetice se asigura asfel ca veti  folosi produsele lor toata viata.
Pentru tot mai multe persoane, biocosmetica pare sa fie raspunsul: o "cosmetica vie", dupa traducerea libera promovata de adeptii miscarii, traducere venita de la sensul cuvantului "bios" din limba greaca - "viata". Este acea cosmetica bazata exclusiv pe ingrediente naturale, obtinute prin procedee mecanice.
Biocosmeticele au in componenta ingrediente de provenienta vegetala, substante extrase din flori, radacini de plante sau din fructe care nu au fost tratate chimic ori de provenienta animala, cum ar fi mierea de albine. Conservantii si parfumurile sunt inlocuite cu uleiurile vegetale si eterice. Biocosmeticele cu ingrediente de provenienta animala sunt destinate mai ales tenului matur.
Cosmeticele si produsele de ingrijire trebuie sa respecte anumite standarde si sa aiba o certificare de specialitate pentru a fi numite organice. Astfel, plantele din care se extrag uleiurile si esentele utilizate intr-un produs cosmetic organic sunt cultivate pe terenuri unde nu se folosesc pesticide.
O cosmetica naturala am invatat, intr-un fel, de la bunicile noastre: sa ne spalam pe cap cu infuzie din frunze de nuc sau urzica, sa ne facem "masti" pentru par cu ou si miere, sa ne dam cu lapte sau iaurt pe piele ca sa fie hidratata, sa ne spalam cu ceai de patlagina sau musetel pe fata pentru curatenia tenului si lista poate continua.
Cel mai important este sa ne documentam foarte bine cu privire la substantele cu care ne tratam corpul si sa ne transaformam din cumparatori ignoranti, in cumparatori bine-documentati. De asemenea este foarte important sa ne cunoastem caracteristicile specifice ale pielii si sa folosim exact acele produse care ni se potrivesc.

Am citit aiciaiciaici si aici

Intregul continut al site-ului www.biorganicbubu.ro este proprietatea Danucol SRL-D si a furnizorilor sai, fiind aparat de Legea nr 8/1996 (legea pentru protectia drepturilor de autor).Folosirea fara acordul in scris al societatii Danucol SRL-D, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

vineri, 15 februarie 2013

Ingredientele din cosmetice sub lupa. Spune NU chimicalelor din cosmetice !!! Spune DA biocosmeticelor !!! (prima parte)

       Tuturor ne place sa aratam bine si sa fim sanatosi. Pentru asta ajungem sa folosim un numar mare de produse de ingrijire personala, acestea fiind de cele mai multe ori extrem de “bogate” in substante chimice. Daca acestea ar proveni din natura atunci efectul ar fi benefic, dar cum industrializarea nu permite acest lucru, ingredientele naturale au fost substituite cu cele de sinteza ce ne incarca organismul cu substante nocive.
Este o realitate faptul ca produsele cosmetice ne-au invadat viata. Reclamele sunt peste tot: pe strada, in reviste, la televizor, pe internet. Chiar daca poate ca nu constientizam, publicitatea ne-a convins, putin cate putin, ca avem nevoie de cate un produs pentru orice.     
Saptamana aceasta am pus ingredientele (chimicalele) din cosmetice sub lupa. Cu toate ca ma feresc de multe ingrediente deja stiute ca avand efecte nocive-toxice asupra organismului, am ramas surprinsa ca am adaugat altele pe lista mea de care sa ma feresc.
Cu siguranta (cel putin asa speram) multe dintre informatiile prezentate in continuare le cunosti si ti-ai luat deja masurile necesare pentru a reduce cat mai mult contactul cu aceste substante chimice.  Printre cele mai frecvente chimicale folosite in produsele cosmetice sunt:

  • Parabenii (Isobutylparaben, Butylparaben, metilparaben, propilparaben etc) intra in componenta majoritatii cosmeticelor traditionale, cu scopul de a le prelungi valabilitatea. Parabenul se gaseste si in produsele de ingrijire destinate exclusiv barbatilor, precum spuma de ras, gelul de dus, parfumul si antiperspirantul. Problemele precum infertilitatea, dezechilibrul homonal si cancerul apar pentru ca parabenul patrunde in organism. Patrunderea acestei substante in organism este influentata de factorii externi la care ne expunem zilnic, precum cald, rece, apa. Atunci cand ne este foarte cald porii se deschid, iar patrunderea substantelor chimice in organism este favorizata.
  • Sodium Lauryl Sulfat (SLS) actioneaza ca emulsificator, agent tensioactiv si degresant, utilizat in numeroase produse de ingrijire personala, cum ar fi sampoanele, gelurile de dus, sapunurile, lapte demachiant, creme de ras, pastele de dinti etc. Utilizarea produselor care contin SLS pot provoca iritatii ale pielii si ochilor. Acesta poate duce de asemenea la uscarea excesiva a pielii.
  • Parfum (hydroxyisohexyl-3-ciclohexena, carboxaldehyde, Izoeugenol etc). Expunerea prelungita la parfumuri pot cauza numeroase probleme de sanatate (iritatii ale pielii, dureri de cap, probleme pulmonare, ameteli etc)
  • Ftalatii sunt intalniti in parfumuri, lac de unghii, fixativ, sapun, sampon, produse de hidratare. Expunerea excesiva la ftalati poate avea efecte negative asupra reproducerii si dezvoltarii umane (studiile au aratat ca pot afecta fertilitatea). Di (2-etilhexil) ftalat este considerat cancerigen
  • Ulei mineral (petrolatum) este un amestec de hidrocarbon, cunoscut drept jeleu mineral, jeleu petroleum, vaselina, parafina. Are capacitatea nefasta de a opri eliminarea toxinelor din corp. Provoaca de asemenea sensibilitate la lumina, saraceste pielea de propriile grasimi naturale contribuind la uscarea si imbatranirea prematura a pielii, acnee si diverse alte afectiuni.
  • Aluminiul gasit in special in deodorante pentru axila, este absorbit in organism si este suspect pentru diverse afectiuni, de la cancer la Alzheimer.
  • Formaldehida este intalnita in cantitate mare in produsele de styling fiind asociata cu reactiile alergice la ochi, nas, gat si piele. Duce la aparitia astmului si creste riscul de cancer. Aceasta provoaca de asemenea tulburari menstruale
  • Propilenglicol este obtinut din produse petrochimice ce actioneaza ca agent de emulsionare in creme si lotiuni. Poate duce la aparitia dermatitei de contact si la imbatranirea prematura a pielii
  • Imidazolidinyl si Diazolidinyl (Uree) utilizate pe post de conservanti. Aceste substante chimice pot creste sensibilitatea pielii provocand alergii si dermatite
  • Trietanolamina (TEA) substanta folosita pentru ajustarea PH-ului din diverse produse cosmetice. Provoaca probleme oculare, uscaciunea pielii si a parului, reactii alergice
  • Gudronul de carbune (Coal tar) utilizat in prepararea produselor de make-up si vopsea de par. Utilizarea acestuia poate duce la aparitia dermatitei si a foliculitei. Aceasta substanta face parte din categoria hidrocarburilor aromatice policiclice asociate cu cancerul de piele, de ficat si de plamani
  • Dietanolamina (DAE) utilizata in prepararea produselor cosmetice ca sapunul si samponul. Studiile sugereaza ca expunerea prenatala la DAE are efect daunator asupra dezvoltarii creierului.
  • Eterii glicolului determina scaderea fertilitatii masculine fiind periculosi pentru fatul in dezvoltare. Expunerea la etilen glicol este asociata cu slabiciunea, greata, durerile de cap, pielea iritata etc
  • Unele cosmetice pot contine plumb cu efecte cancerigene, fiind extrem de nociv in perioada sarcinii provocand greata, dureri de cap, iritabilitate. Expunerea fatului la plumb ii afecteaza sistemul nervos, cresterea fizica si psihica
  • Cremele si fondurile de ten pentru luminozitate contin mercur ce poate afecta rinichii, ficatul si creierul. Creste riscul de neurotoxicitate si sindrom nefrotic


            Poate parea surprinzator, dar acestea sunt adesea niste cocktailuri de chimicale cu actiune cancerigena (agenti care determina aparitia cancerului), iritanti dermici (iritanti ai pielii), toxine de crestere (afecteaza in mod special dezvolarea fizica si mentala la copii), perturbatori endocrini (substante care opresc sau blocheaza transmiterea de hormoni in corp si se interpun dezvoltarii fizice), agenti mutageni (cauzeaza mutatii ale ADN-ului, care duc fie la cancer fie la afectiuni congenitale), neurotoxine (substante chimice care afecteaza sistemul nervos), toxine de reproducere (agenti care afecteaza sistemul reproductiv) si sensibilizatori (substante chimice care provoaca reactii alergice in tesuturile normale in urma expunerii repetate la acestea).               
                                     

joi, 7 februarie 2013

INFORMARE: Punct si de la capat :)

Pentru ca s-au creat confuzii intre Biorganicbaby.ro si un alt magazin de specialitate bio, magazinul nostru aflat la inceput de drum si-a schimbat denumirea. Suntem mici mici dar voinici si nu ne place sa renuntam la visurile noastre

Este un nume frumos, predestinat sa atraga. Odata cu el va aducem numai vesti bune pe planul sanatatii si produse bio de calitate la preturi recomandate de furnizori


Ramanem insa tot in lumea copilariei cu noua denumire... Acum ne gasiti ca BIORGANICBUBU.RO


Ce ziceti, e ok? http://www.biorganicbubu.ro/index.php (momentan ne gasiti cautandu-ne in http cu link-ul indicat)


Speram din toata inima sa va placa, sa ne fiti alaturi si sa ne sustineti... Ne gasiti si pe facebook http://www.facebook.com/pages/Biorganicbuburo/305111092925156?bookmark_t=page



Ce va oferim?

Alimente si bauturi bio produse din ingrediente provenite din agricultura ecologica, fara a contine ingrediente de sinteza, conservanti sau coloranti artificiali. Cu siguranta la un moment dat multi dintre doritorii unui mod de viata sanatos isi pun intrebarea: cum se deosebesc produsele bio de cele obisnuite? Raspunsul este simplu: ajunge sa citesti eticheta si sa vezi cate substante sintetice sunt trecute.

Cosmetice bio (cosmetice organice – cosmetice ecologice) produse din ingrediente provenite din agricultura ecologica si naturala cu cele mai bune certificari (Natrue, USDA, BDIH, Soil Association, Ecocert). Cosmeticele bio nu trebuie sa contina parabeni, parafina, parfum, sodium lauryl sulfate/sodium laureth sulfate, propylene glycol, mercur, plumb, ftalati, formaldehida, si lista de ingrediente nocive poate continua. Cosmeticele bio sunt obligatoriu certificate de catre una din organizatiile autorizate din domeniu si sunt etichetate ca atare.


In acest domeniu ma puteti intreba orice, lucrez de 8 ani cu produsele bio iar acum ca sunt in prenatal (pentru inca 2-3 saptamani urmand apoi postnatalul) am suficient timp la dispozitie si placerea de a comunica cu prietenii  


Sa ne auzim cu bine

Toate bune
Valentina
0742 12 55 10